Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Eko subvencije 2017 - 2018

Eko sklad objavil nov razpis za dodeljevanje eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Po energetski prenovi znižanje stroškov ogrevanja šole

Bohinjska Bistrica, 17.11.2014

V Jelovici smo končali glavni del celovite energetske obnove šole v Bohinjski Bistrici, kjer prihranke ogrevanja lahko pričakujejo že to zimo. Vgradili smo energijsko varčna lesena okna Jelostar.
Obnova šole z okni Jelovica
V začetku novembra smo v Jelovici zaključili z glavnim delom celovite energetske prenove osnovne šole v Bohinjski Bistrici. Projekt, ki ga je Jelovica dobila na javnem razpisu vključuje menjavo stavbnega pohištva, izdelavo fasadnega ovoja in izolacijo strehe. Vrednost v višini 980.000 evrov financirata država iz evropskega kohezijskega sklada in Občina Bohinj.
Obnova šole z lesenimi okni Jelovica

Stroški ogrevanja previsoki

Šola je bila zgrajena v 70-ih let prejšnjega stoletja, ko znanje in tehnologija nista omogočala gradnje energijsko varčnih objektov. Stroški ogrevanja šole, ki je skoraj brez izolacije in s starimi okni so bili vsako leto višji. Investitor se je na podlagi analize odločil za celovito sanacijo, s katero si bo znižal stroške obratovanja objekta. 
Obnova šole z lesenimi okni Jelovica

Najprej menjava oken

Projekt energetske sanacije na osnovni šoli v Bohinjski Bistrici smo v Jelovici, kot glavni izvajalec del začeli po koncu šolskega leta. Na 5.800 m2 velik objekt smo namestili lesena macesnova okna Jelostar s toplotno prevodnostjo  Uw = 0,88 W/m²K s trislojno zasteklitvijo, vhodna vrata ter prenovili fiksno zasteklitev na delu telovadnice. 
Potekala je tudi sanacija ovoja stavbe. Tako smo še pred zimo zaključili z glavnim delom sanacije, ki bo že letos omogočala prihranke. Naslednje leto stavbo čaka še izolacija podstrešja ter nameščanje termostatskih ventilov. 

Zaradi dobre koordinacije projekta, ki je trajal skoraj pet mesecev, predvsem pa zaradi usklajenost pri dobavi in strokovni montaža novih lesenih oken lahko na šoli že to zimo pričakujejo vsaj za četrtino nižje stroške ogrevanja in boljše bivalne in delovne pogoje učencev in učiteljev

Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Srebrno priznanje za inovativnost

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture več >

Pogoji FB nagradne igre

več >

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.
več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

več >

Ostale novice

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Jelovica pridobila sredstva za razvoj

Škofja Loka, 10.10.2016 več >

Odločba ATVP glede prevzemne ponudbe

Ciljna družba JELOVICA D.D. objavlja odločbo ATVP v zadevi prevzemne ponudbe prevzemnika EBS GROUP d.o.o.

več >

Skupščina delniške družbe Jelovica d.d.

Četrtek, 7.7.2016

24. skupščina delniške družbe Jelovica, d.d. bo v petek, 22.7.2016, ob 12.00, v poslovnih prostorih Skupine Jelovica, Hrib 1, 4205 Preddvor več >

Mnenje poslovodstva glede prevzemne ponudbe

Na podlagi 34. člena Zakona o prevzemih (ZPre-1), uprava ciljne družbe JELOVICA, lesna industrija d.d., objavlja naslednje mnenje poslovodstva glede prevzemne ponudbe.

več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?