Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Otvoritev centra energetskih rešitev

Center energetskih rešitev - CER

V ljubljanskem BTC (v dvorani 2) je začel delovati prvi slovenski Center energetskih rešitev (CER). CER na enem mestu ponuja izdelke in storitve za celosten pristop k odpravljanju energijske neučinkovitosti v gospodinjstvih in podjetjih.

CER Center energetskih rešitev

Center energetskih rešitev (CER) je nastal kot odgovor na gospodarske in socialne razmere, ki končne uporabnike silijo k varčevanju in odgovornejšemu ravnanju z naravnimi viri. Energijska varčnost, zdravo in udobno bivanje, skrb za okolje in kakovostna ponudba na ključ so bila zato izhodišča za postavitev novega centra, prvega tovrstnega v Sloveniji, v katerem podjetja Jelovica, Petrol, Nord Produkt, Knauf Insulation in Zelene energije na enem mestu ponujajo komplementarne izdelke in storitve za celosten pristop k odpravljanju energijske neučinkovitosti.

Stroške za ogrevanje in električno energijo najbolj učinkovito zmanjšamo z ukrepi, kot so toplotna izolacija stavbe, vgradnja energijsko varčnega stavbnega pohištva in sodobnih ogrevalnih naprav. V Centru energetskih rešitev je mogoče dobiti strokovne nasvete za optimalno izbiro energentov, ogrevalnih in hladilnih sistemov, informacije o energijsko varčnih oknih in vhodnih vratih, lesenih energijsko varčnih hišah, izolacijskih fasadah, na skoraj 1200 kvadratnih metrih pa so med drugim na ogled tudi kuhinje in kopalniška oprema. Skratka, na enem mestu so na voljo inovativne rešitve za odpravljanje energijske neučinkovitosti hiše, stanovanja ali poslovnega objekta.

Partnerji, ki so združili moči v Centru energetskih rešitev, želijo, da bi center zaživel tudi kot izobraževalno svetovalno središče za energijsko učinkovito gradnjo, kjer se bodo odvijala strokovna srečanja, svetovanja posameznih energijsko učinkovitih konceptov, predstavitve novih tehnologiji in naprednih rešitev. Kakor je ob odprtju novega centra povedal Gregor Benčina, predsednik upravnega odbora družbe Jelovica, od koder je tudi prišla pobuda za njegovo ustanovitev, »verjamemo, da bomo s strokovnim svetovanjem obiskovalcem pomagali najti optimalne rešitve tako za energijske prenove kot tudi za sodobne novogradnje, s katerimi si bodo znižali stroške ogrevanja in dosegli odlično bivalno klimo v prostorih«.

Po besedah Roka Vodnika, člana uprave družbe Petrol, bodo s svojim znanjem pomagali strankam izboljšati kakovost in udobje bivanja, predvsem pa prihraniti pri stroških za energijo: »V Centru energetskih rešitev bomo o učinkoviti rabi energije svetovali vsakemu, ki se bo ustavil na našem prostoru.«

Željo po ohranitvi okolja s partnerji deli tudi podjetje Nord Produkt s Hrvaške, kjer izdelujejo opremo za kopalnice in kuhinje . Kakor je povedal Stanko Birin, lastnik in direktor, skrbijo za minimalen vpliv proizvodnje na okolje, zato ostanke iz tehnološkega procesa v celoti reciklirajo: »Naša zelena tehnologija zagotavlja prihranek tako toplotne energije kot tudi vode.«

»Odločitev, da se pridružimo projektu, je v prvi vrsti narekovala naša strateška zavezanost trajnostnemu poslovanju, drugi razlog pa je trenutno stanje v slovenskem gospodarstvu, še posebej v gradbeništvu,« je ob odprtju centra poudaril glavni direktor podjetja Knauf Insulation Saša Bavec. Dejstvo je namreč, da se skoraj 40 odstotkov energije v Sloveniji porabi v stavbah, od tega polovica zaradi neučinkovite rabe, raziskave pa kažejo, da kar 80 odstotkov slovenskega stanovanjskega fonda potrebuje energijsko prenovo. »S svojo prisotnostjo želimo dvigniti zavedanje ljudi o pomenu energijske učinkovitosti tako zaradi manjših stroškov kot tudi zaradi trajnostnega pogleda na rabo virov energije in čistejšega okolja. Obiskovalcem želimo predstaviti učinkovite, trajnostne in dolgoročne rešitve,« je še dodal.

V podjetju Zelene energije ponujajo celovite storitve na ključ na področju ogrevanja, hlajenja, prezračevanja in nadzornih sistemov. »Zelo dejavni smo tudi na področju obnovljivih virov, s celotnim naborom storitev pa smo se želeli čim bolj približati končnim kupcem in jim omogočiti strokovno svetovanje. Po našem mnenju bo CER postavil nove standarde na tem področju,« je dejal Zef Vučaj, direktor prodaje pri Zelene energije.

Center energetskih rešitev je odprt od ponedeljka do petka od 10. do 20. ure, ob sobotah pa od 10. do 18.

Več o Centru energetskih rešitev


 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?