Skupina Jelovica Hiše Jelovica Okna Jelovica Vrata Jelovica
Pokličite nas 080 23 23
  

Naj zaposlovalec

Zaposlitveni portal Moje Delo  je za leto 2018  podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
več >

Eko subvencije 2019

Eko sklad nadaljuje z dodeljevanjem eko subvencij pri menjavi starih oken z novimi energijsko učinkovitimi lesenimi okni.

več >

Vzdrževanje lesenih oken je enostavnoPriporočamo, da okna pregledate enkrat letno. Z negovalnim mlekom iz našega seta za vzdrževanje lahko mikro poškodbe odpravite tudi sami.

Sodobna tehnologija, ki jo uporabljamo pri izdelavi lesenih oken, zagotavlja najvišjo kakovost oken, ki ne zahtevajo obsežnega vzdrževanja, brušenja in barvanja, kot nekoč. 

Pregled oken enkrat letno

Priporočamo, da lesenemu delu okna namenite nekaj pozornosti pri spomladanskem čiščenju. Če ob tem opazite morebitne mehanske poškodbe, jih lahko odpravite sami. Okno premažete z negovalnim mlekom, ki v premaznem filmu zapre mikro razpoke in naredi nov zaščitni sloj. Enostaven postopek osvežitve površine pripomore k podaljšanju življenjske dobe premaza.

Set za vzdrževanje oken

V Jelovici za vzdrževanje lesenih oken strankam nudimo zelo uporaben set za vzdrževanje, ki vsebuje vse potrebne materiale in navodila za uporabo pri negi ali ponovnem premazovanju. Poleg gobice, čopiča in krpice, v njem najdete tudi negovalno mleko za les, temeljni in zaščitni premaz ter mazila za pregibne dele okovja ter orodje za manjše nastavitve okna. Set, ki bo vseboval vaše izbrane barve in premaze, si lahko naročite pri svojem prodajalcu za okna ali v naših prodajno servisnih centrih po Sloveniji. 

Okna Jelovica zaščitimo že v proizvodnji

Naša lesena okna so v proizvodnji zaščitena z vodnoredčljivimi premazi  v lazurnem sistemu, kjer je tekstura lesa vidna ter v pokrivnem sistemu, kjer tekstura lesa ni vidna. Za lesena okna zagotavljamo 5 let garancije. Ob vsakem nakupu pa strankam svetujemo glede vzdrževanja njihovih oken, saj je le-to odvisno od vrste lesa, od tipa površinske obdelave in od vremenske izpostavljenosti. 
V Jelovici priporočamo premazovanje oken po preteku 10 let, ni pa nujno. Če se vendarle odločimo za, leseno površino najprej rahlo obrusimo in s čopičem nanesemo premaz, ki naj bo vodnoredčljiv.

Lesena okna naj bodo površinsko obdelana

V Jelovici nakup surovih in nezaščitenih lesenih oken strankam odsvetujemo, saj garancije na okna, ki so  brez površinske obdelave, ne moremo dati. Nezaščiten les namreč glede na prisotno vlago deluje, se krči in nabreka, kar povzroči dimenzijske spremembe in vpliva na funkcijo okna. S povečano vlago v lesu se  pri 20 odstotni vlažnosti pričnejo razvijati glive.  Nezaščiten les pod vplivom UV žarkov posivi, zato strankam priporočamo, da se okno površinsko zaščiti s premazi po barvni karti.
 

Bivanju prijazni premazi

Lesena okna Jelovica površinsko obdelamo s premazi, ki so vodnoredčljivi in nimajo oznak nevarnosti, zato so okolju in zdravju neškodljiva. Strankam ponudimo tudi površinsko obdelavo lesenih delov z olji.  Pri tem ohranjamo naravne barve izbranega lesa, okno pa vseeno zaščitimo. Za oljena okna kupcem priporočamo, da površine pregleda vsaj dvakrat letno in glede na izpostavljenost površine le-to obnovi z nanosom olja.
Želite izvedeti več:
Prijavi se na e-novice

korporativne novice

aktualno o oknih in vratih

aktualno o hišah

Ostanimo zdravi

Vabljeni v ponovno odprte prodajne centre. Svetujemo vam, da nas pred obiskom pokličete in se dogovorite za termin sestanka. več >

Jelovica na sejmu Dom 2019

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 5. - 10. marec 2019

Jelovica se predstavlja na letošnjem sejmu Dom. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v dvorani A.
več >

Srebrno priznanje za inovativnost

Jelovica prejela Srebrno priznanje za inovacijo Okenski vgradni sistem Jelofuture več >

Pogoji FB nagradne igre

več >

Ostale novice

Donacija Vzgojnemu domu Veržej

Jelovica d.o.o., član skupine Slovenijales, je Vzgojnemu domu Veržej podarila preko 50 kril notranjih vrat.
več >

Jelovica na sejmu Ambient & Dom+

Ljubljana, Gospodarsko razstavišče, 8. - 12. november 2017

Skupina Jelovica se predstavlja na sejmu Ambient in Dom+. Obiščite nas na našem razstavnem prostoru v Marmorni dvorani B2. več >

Jelovica vabi v Planico

Jelovica tudi v letošnjem letu nadaljuje s sponzorstvom smučarskih skokov v Planici. več >

Znak kakovosti v graditeljstvu ponovno skupini Jelovica

Torek,7.3.2017

Skupina Jelovica je na sejmu Dom ponovno prejela priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva za leto 2017.

več >

Prenos maloprodaje in montaže Jelovice oken na Slovenijales trgovino

Ljubljana, 15.2.2017

S ciljem doseganja sinergij in krepitve tržnega položaja bo v mesecu februarju izvedeno združevanje prodajnih mest Jelovica in Slovenijales trgovina. več >

Jelovica pridobila sredstva za razvoj

Škofja Loka, 10.10.2016 več >

Odločba ATVP glede prevzemne ponudbe

Ciljna družba JELOVICA D.D. objavlja odločbo ATVP v zadevi prevzemne ponudbe prevzemnika EBS GROUP d.o.o.

več >

Arhiv

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?